Speelgoedbank Delft nu ook open op woensdagmiddag

Logo voedselbank DelftNaast de Voedselbank, de Kledingbank, de Vakantie en de Non-foodbank beschikt Delft sinds dit jaar ook over een Speelgoedbank. Een initiatief van Kiwanis Delft’s Blauw.

Via bijvoorbeeld de Voedselbank krijgen kinderen t/m 12 jaar rond hun verjaardag een speelgoedbon om speelgoed te komen uitzoeken bij de Speelgoedbank. Afhankelijk van beschikbaarheid van speelgoed mogen ze samen met hun ouder(s) een groot stuk speelgoed en een klein stuk speelgoed uitzoeken en altijd een boekje uit de bibliotheek.

De Speelgoedbank bevindt zich in Delftstede en is geopend op zaterdagen van 10:00 - 13:00 uur en op woensdagmiddagen van 14:00 - 16:00 uur. Het is een initiatief dat wij van harte ondersteunen. Onder meer met het speelgoed dat we via de non-foodbank verkrijgen.

Steun het Goede-Doelenwinkeltje!

Goede-doelen-winkeltje luidt noodklok

Het Goede-doelen-winkeltje verkeert in zwaar weer. Door de lockdown kunnen ze geen klanten ontvangen en wordt er niets verkocht. Toch gaan de vaste lasten gewoon door en als vrijwilligersorganisatie komt het Goede-doelen-winkeltje nauwelijks in aanmerking voor steunmaatregelen vanuit de overheid.

Voor diverse goede doelen in Delft vormt het Goede-doelen-winkeltje de levensader en ook het RKSD heeft vaak op hen kunnen bouwen. Voor de doelgroep van het RKSD biedt zij een belangrijk en bovenal betaalbaar assortiment van kleding, klein huisraad en boeken.

Om de komende maanden te overbruggen, is het Goede-doelen-winkeltje een crowdfunding-actie gestart, die we van harte bij u aanbevelen. Help de helpers door te gaan met hun goede werk!

Help ons het Goeie Doelen Winkeltje te behouden!

Klik op de afbeelding hieronder om te doneren!

Crowdfunding image
(image source: https://www.pumbo.nl/blog/boek-uitgeven/crowdfunding-boek-uitgeven)

Verbonden blijven. Ook op 1,5 meter

Vorig jaar september trad Melchior Kerklaan aan als de nieuwe RK-stadsdiaken. Een ongelukkige val van de trap hield hem drie maanden thuis.

Daarna hield corona hem lang aan huis gekluisterd. De diakenwijding door de bisschop van Rotterdam is daardoor nog even uitgesteld. Het gaf hem tijd om zich voor te bereiden op de periode na de lockdown. Om na te denken over: andere activiteiten of activiteiten anders? En: hulp van krachtpatsers is welkom!

Lees verder