Actie “Geef ze de vijf!” van Vakantiebank Delft e.o.

In Delft e.o. leven veel gezinnen onder het sociaal minimum inkomen. Zij worden dagelijks geconfronteerd met veel financiële én sociale problemen. Voor deze gezinnen organiseert Vakantiebank Delft e.o. al twaalf jaar dagjes uit en korte vakanties. In het voorjaar van 2020 gooide de coronacrisis roet in het eten en konden alle uitjes helaas niet doorgaan. Maar in die zomer hebben wij toch bijna al onze vakantieplannen kunnen realiseren: voor een aantal gezinnen hebben wij vakantiehuisjes kunnen huren en ook onze Duinrellvakantie kon gelukkig doorgaan. Een aantal alleenstaanden is voor een heerlijke ontspanvakantie naar het kloosterhotel ZIN in Vught geweest. We hopen van harte dat wij komende zomer nog wat meer mensen op vakantie kunnen sturen, maar daarbij hebben wij wel uw hulp hard nodig!

In de maanden mei en juni, wanneer velen van u het vakantiegeld ontvangen, vraagt de Vakantiebank Delft daarom weer aandacht voor onze actie 'Geef ze de Vijf': vijf euro van uw vakantiegeld helpt ons weer om een mooie vakantieervaring te realiseren voor mensen die hiervoor zelf financieel geen mogelijkheden hebben. Doet u ook mee?

U kunt uw gift overmaken naar:
rekeningnummer NL 67 ABNA 0620 3891 41
t.n.v. RK Stadsdiaconaat Delft e.o.
onder vermelding van: Vakantiebank Delft 'Geef ze de Vijf'.

Alvast bedankt namens de Vakantiebank Delft e.o. én al haar cliënten!

Voorjaarsgroet vanuit Debora

Naar een bericht uit Delft op Zondag en uit de Eendracht

Welkom bij Inloophuis DeboraInloophuis Debora is het ontmoetingscentrum voor mensen met kanker en hun naasten. Naast de vestiging in Delft is er sinds januari 2020 ook een inloopmogelijkheid op maandagmiddag in Pijnacker. Het is triest dat door de lockdown volwassenen nu de emotionele ondersteuning en activiteiten moeten missen, die hen normaliter door Debora worden aangeboden.

Wel zijn er activiteiten voor kinderen van 4-12 jaar die direct of indirect door kanker zijn geraakt. Ook worden diverse online ontmoetingen georganiseerd.

Met de hulp van diverse kwekers zijn de gasten van het inloophuis verrast met bloemen en planten. Debora is hen niet vergeten. Medewerkers en vrijwilligers hopen zo snel mogelijk weer gasten te kunnen ontvangen. Ook nieuwe vrijwilligers zijn er van harte welkom.

meer nieuws:

Steun het Goede-Doelenwinkeltje!

Goede-doelen-winkeltje luidt noodklok

Het Goede-doelen-winkeltje verkeert in zwaar weer. Door de lockdown kunnen ze geen klanten ontvangen en wordt er niets verkocht. Toch gaan de vaste lasten gewoon door en als vrijwilligersorganisatie komt het Goede-doelen-winkeltje nauwelijks in aanmerking voor steunmaatregelen vanuit de overheid.

Voor diverse goede doelen in Delft vormt het Goede-doelen-winkeltje de levensader en ook het RKSD heeft vaak op hen kunnen bouwen. Voor de doelgroep van het RKSD biedt zij een belangrijk en bovenal betaalbaar assortiment van kleding, klein huisraad en boeken.

Om de komende maanden te overbruggen, is het Goede-doelen-winkeltje een crowdfunding-actie gestart, die we van harte bij u aanbevelen. Help de helpers door te gaan met hun goede werk!

Help ons het Goeie Doelen Winkeltje te behouden!

Klik op de afbeelding hieronder om te doneren!

Crowdfunding image
(image source: https://www.pumbo.nl/blog/boek-uitgeven/crowdfunding-boek-uitgeven)

Verbonden blijven. Ook op 1,5 meter

Vorig jaar september trad Melchior Kerklaan aan als de nieuwe RK-stadsdiaken. Een ongelukkige val van de trap hield hem drie maanden thuis.

Daarna hield corona hem lang aan huis gekluisterd. De diakenwijding door de bisschop van Rotterdam is daardoor nog even uitgesteld. Het gaf hem tijd om zich voor te bereiden op de periode na de lockdown. Om na te denken over: andere activiteiten of activiteiten anders? En: hulp van krachtpatsers is welkom!

Lees verder