Maaltijdvieringen

Maaltijdvieringen in coronatijd

Door de coronacrisis zullen de maaltijdvieringen tot nader order niet doorgaan. Wanneer we weer beginnen? We weten het niet… Toch willen wij graag – ook op afstand – iets voor je blijven betekenen: We zijn er nog steeds voor jou!

Wij willen graag contact met je….

…om je te vertellen hoe het verder gaat met de maaltijdvieringen; om te horen hoe het met je is; om je te verwennen met iets lekkers; om toch een beetje samen te kunnen zijn. Wij vragen je daarvoor om contact te maken met ons. Dit kan op twee manieren:

Met het formulier op deze website: klik hier.
of
Per email: maaltijdviering.rksd@gmail.com

Geen vaste bezoeker van de maaltijdviering?

Misschien heb je onze maaltijdvieringen nog niet bezocht, maar kun je wel een steuntje in de rug gebruiken. Heb je behoefte aan contact, gebed of gewoon wat afleiding? Dan nodigen wij ook jou van harte uit om ons te mailen. Dit kan ook via bovenstaand emailadres of het formulier op deze website.

Maaltijdviering cadeau-pakket

Samen eten is er nu even niet bij. Daarom willen we graag iets lekkers bezorgen bij jou thuis. Wil je dit ontvangen? Geef dan via email of het formulier op deze website je naam en adres aan ons door.

Volg ons op facebook

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de maaltijdvieringen? Volg ons dan op facebook (naam pagina). Hier vertellen wij hoe het verder gaat met de maaltijdvieringen en zullen wij ook teksten en gebeden delen.

De toekomst

Hoe de toekomst eruit ziet? We weten het niet. Maar we weten dat God ons altijd nabij is. Mail ons, neem contact op via de website of via facebook, maak je bekend! Dan kunnen wij - zo lang als dat nodig is – digitaal contact houden en zo elkaar nabij zijn.

 

Maaltijdvieringen in de Jozefzaal

Elke derde zaterdag van de maand is er in de Jozefzaal van de Maria van Jessekerk een maaltijdviering, met als thema ‘Samen vieren, samen eten’. We beginnen met een kop koffie of thee met wat lekkers. Daarna is er een kleine viering van woord en gebed en na de viering eten we met elkaar. De vieringen zijn met name bedoeld voor mensen die het lastig vinden om mee te komen in de maatschappij, moeite hebben met sociale contacten, eenzaam zijn of worden buitengesloten. Iedereen is echter welkom: We kijken niet naar wat je gelooft of niet gelooft. Maar: Je hebt respect voor de ander, ook als die anders is of anders denkt dan jij.
De zaal is open vanaf 16:30. We heten je dan welkom met een kop koffie of thee en er is alle ruimte voor ontmoeting en gesprek. Ben je geen prater? Geeft niet: Het is ook goed als je stil wilt genieten van de gezelligheid.

In het kort

Maaltijdviering ‘Samen vieren, samen eten’

Elke 3e zaterdag van de maand (m.u.v. juli, augustus)

Maria van Jessekerk, Burgwal 20, Delft: Jozefzaal
Bereikbaar via de steeg naast de kerk (d.i. de Jozefstraat)

Start: 16.30 uur met inloop, koffie, thee

Start viering: 17.30 uur

Start maaltijd: plm. 18.00 uur

Einde: plm. 19.00 uur

Om 17:30 uur begint de viering in de Mariakapel, naast de Jozefzaal. In de viering komen we samen om lief en leed, vreugde en zorgen bij God neer te leggen en met elkaar te delen. Ook is er gelegenheid om een kaarsje aan te steken bij Maria. Iedereen is van harte uitgenodigd om de viering bij te wonen, maar het is niet verplicht.

Na de viering, om ongeveer 18:00 uur, gaan we terug naar de Jozefzaal om samen te eten. We krijgen dan een gezonde, voedzame maaltijd en een toetje. In de regel is er keuze tussen vlees en vegetarisch. Tijdens de maaltijd is er alle ruimte om te praten en te lachen, of gewoon te genieten van het eten. Als je het ons van te voren laat weten, houden we ook rekening met je dieet of voedingsvoorschriften. De maaltijdvieringen worden verzorgd door een groep vrijwilligers, stadgenoten, die het belangrijk vinden dat jij je welkom voelt en hiermee laten zien dat ook jij erbij hoort.

Bij de maaltijdvieringen gelden de algemene regels omtrent roken, drugs en alcohol:

  • Roken kan alleen buiten.
  • Het gebruik van alcohol en drugs is verboden.