Maaltijdvieringen

Samen vieren Samen eten

Elke derde zaterdag van de maand (met uitzondering van de maanden juni t/m augustus) is er in de Jozefzaal van Maria van Jessekerk gelegenheid om samen te eten. De Jozefzaal is de zaal die vastzit aan de Maria van Jessekerk. De Jozefzaal is te bereiken via de Jozefstraat v/h Molenpoort, dat is de steeg naast de Maria van Jessekerk. Het is de eerste deur rechts. Meestal is de deur open anders moet er even worden aangebeld. Iedereen is welkom bij de maaltijden, mits dit gebeurt vanuit eerbied en respect voor de ander. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen mensen.

De Jozefzaal gaat om 16.30 uur open. Iedereen is dan welkom voor een koffie/thee of fris met cake of koek. Er is dan ruimte voor ontmoeting en gesprek. Om 17.30 uur begint de viering in Mariakapel. Deze kapel ligt ook in de Jozefstraat v/h Molenpoort en is de tweede deur rechts (ook die is meestal open). In de viering komen we allemaal samen om lief en leed, vreugde en zorgen bij God neer te leggen en met elkaar te delen.

Na de viering (rond 18.00 uur) wordt gezamenlijk de maaltijd gebruikt in de Jozefzaal. Een groep vrijwilligers heeft dan een heerlijke (gezonde en voedzame) maaltijd klaargezet, bestaande uit een hoofdgerecht en een toetje.

Rond 19.00 uur is de bijeenkomst afgelopen, gaan de vrijwilligers opruimen en gaat een ieder zijn of haar eigen weg.

Het bijwonen van de vieringen in de Mariakapel is uitdrukkelijk NIET verplicht en zeker GEEN voorwaarde om welkom te zijn bij de koffie en te maaltijd.

Bijzondere vieringen zijn er rond Kerstmis en Pasen en in juni is er een zomerse BBQ in de Delftse Hout.