Vakantiebank

RKSD_LOGO_Vakantiebank_150713_webcolor

Vakantiebank Delft organiseert uitstapjes, korte vakanties en kinderkampen voor mensen die onder het sociaal minimum leven in Delft, veelal cliënten van de Voedselbank. Mensen die er geruime tijd niet tussenuit zijn geweest, terwijl ze daar écht aan toe zijn. Juist zíj kunnen een ontspannen vakantie of dagje uit vaak goed gebruiken: Even afstand nemen en op adem komen, de sleur doorbreken, genieten in een andere omgeving, nieuwe mensen ontmoeten, je lekker uitleven, spelen met andere kinderen, vrolijke positieve ervaringen opdoen. Dat doet goed en helpt sociale uitsluiting voorkomen.

Aanvragen bij de Vakantiebank komen binnen via Voedselbank Delft, maatschappelijk werk en andere hulpverlenende instanties in Delft. In gesprek met een Vakantiebankmedewerker wordt uitgezocht welke vakantiemogelijkheid of dagje uit het meest passend is.

Onze organisatie bestaat uit een kleine kern van vrijwilligers die de activiteiten coördineert met steun van andere vrijwilligers voor uitvoering, begeleiding en vervoer naar de bestemming. Voor de financiering zijn we  afhankelijk van inzamelingsacties als ‘Geef ze de Vijf’, donaties en giften.
Ook uw financiële en praktische steun kunnen we goed gebruiken!

Op onze website www.vakantiebankdelft.nl is het gehele aanbod aan dagjes uit, vakantie-activiteiten en vakanties te vinden. De informatie wordt regelmatig geactualiseerd.

Heeft u vragen? Mail info@vakantiebankdelft.nl of bel: 06-83909141

Rekeningnummer
NL67 ABNA 0620 3891 41
t.n.v. RK Stadsdiaconaat Delft o.v.v. Vakantiebank Delft