M25

RKSD_logo_M25-2015_Vinger01_WebcolorWil jij iets voor een ander betekenen, leren organiseren, nieuwe mensen ontmoeten en met eigen ogen en oren beleven hoe mensen met een geheel andere achtergrond denken? Het jongerenproject Grenzen Verleggen in Delft is opgezet voor jongeren in de leeftijd van ongeveer 14 tot en met 16 jaar die zich samen willen inzetten voor andere mensen. In een groep met leeftijdsgenoten kom je eerst iets te weten over verschillende organisaties in Delft en Rotterdam die veel betekenen voor mensen zoals mishandelde vrouwen met kinderen, verslaafden, dakloze jongeren, ouderen en gehandicapten. Medewerkers van deze organisaties, maar ook een aantal personen die daar komen voor hulp, vertellen wat zij dagelijks meemaken.

Het jongerenproject Grenzen Verleggen is ontstaan vanuit de gedachte dat jongeren zich verder kunnen ontwikkelen in de richting van diaconie (klaarstaan voor hulpbehoevenden). In september 2002 is de eerste groep jongeren met het project van start gegaan.

Diaconie gaat iedereen aan. Of je nu jong of oud, man of vrouw, gelovig of niet-gelovig bent, bij Grenzen Verleggen gaat het erom dat je dezelfde kijk op dit thema hebt. Nieuwsgierigheid, openheid en je willen inzetten voor anderen zijn de voornaamste punten om je grenzen te verleggen.