Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Diaconaal weekend 18 en 19 november

18/11/2023 - 19/11/2023

Op 18 en 19 november is er in alle kerken in Delft het Diaconaal Weekend, waarin wij speciaal aandacht vragen voor diaconale activiteiten binnen de kerk.

Er wordt een collecte gehouden voor de PCI, die daarmee is staat is om acute noden bij mensen te verlichten. Ook is er op 18 november in de Maria van Jessekerk de maandelijkse maaltijdviering. Met als thema ‘samen eten, samen vieren’ komt een groep van ongeveer 35 mensen – vaak alleenstaanden – bij elkaar voor een korte gebedsviering. Daarna vinden zij gezelligheid en een praatje tijdens de gezamenlijke maaltijd. Het geheel wordt begeleid vanuit het RKSD door een groep enthousiaste vrijwilligers.

Hiernaast wordt er een inzamelingsactie gehouden voor Voedselbank Delft. In een tijd waarin alles steeds duurder wordt, doen mensen onverminderd een beroep op de Voedselbank. Zij is heel blij met alle houdbare producten die wij ieder jaar voor hen inzamelen. Iedere week worden er in Delft, Pijnacker en Nootdorp 400 pakketten uitgegeven.

Wanneer u boodschappen gaat doen, neemt u dan iets extra’s mee? Denk hierbij aan groenteconserven in blik of glas, muesli, houdbaar broodbeleg, koffie, thee, rijst of macaroni. Maar ook zeep, tandpasta en maandverband zijn welkom. Alle kerken zullen dit weekend extra geopend zijn voor het inzamelen van uw boodschappen. De precieze tijden zullen nog worden bekendgemaakt.

Gegevens

Begin:
18/11/2023
Einde:
19/11/2023