Wie zijn we?

De Vakantiebank Delft bestaat uit een groep vrijwilligers die het fijn vindt om iets voor een ander te doen als aanvulling of in plaats van betaald werk. Voordeel van dit vrijwilligerswerk is dat je altijd bezig bent met een onderwerp waar mensen blij van worden: ‘op vakantie gaan’. Het is werk van veel organiseren, fondsenwerven en huisbezoeken brengen. Gemiddeld kost het werk max 3 uur per week maar in het voorjaar en de zomer is het relatief druk.

Verschillende werkzaamheden

Onze vrijwilligers organiseren de vakanties binnen de Vakantiebank. Momenteel zijn er zeven mensen, mensen die af en toe vakantiegangers naar en van hun vakantieadres rijden en mensen die incidenteel inspringen in het hoogseizoen.

Vrijwilligerswerk wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Heel wat mensen maken zich verdienstelijk met de zorg om de ander. De Vakantiebank functioneert binnen het R.K. stadsdiaconaat maar onze vrijwilligers komen van alle gezindten. Vrijwilligers concentreren zich op hulpvragen die moeilijk of beter niet geprofessionaliseerd worden (die luister-bereidheid en/of maatschappelijk engagement vergen.

Sinds de industriĆ«le revolutie is het begrip ‘arbeid’ of ‘werk’ sterk verengd naar ‘betaalde arbeid’. Vormen van niet-betaalde arbeid schoven naar de achtergrond of werden uitgesloten : vrijwilligerswerk, huishoudelijke arbeid, niet-marktgerichte en/of niet-winstgevende arbeid, en alle inofficieel betaalde arbeid of werk. Aan het einde van de twintigste eeuw is vrijwilligerswerk weer opgewaardeerd, zowel als een economisch verantwoord alternatief als een uitdrukking van gemeenschap – en burgerzin.

Interesse?

Mocht u interesse hebben vrijwilliger te worden bij de Vakantiebank, neem dat even contact met ons op om vrijblijvend een paar vergaderingen en activiteiten mee te maken.

Vacatures

Momenteel is de vakantiebank op zoek naar iemand die kan helpen met fondsenwerving en campagne voeren. Ook hebben wij altijd behoefte aan chauffeurs die in de maanden juni, juli en augustus af en toe een ritje voor ons willen maken.