Stay Okay vakantie Noordwijk

Vanaf 2011 organiseert de Vakantiebank Delft voor alleenstaande vrouwen met schoolgaande kinderen (tot 12 jaar) die afhankelijk zijn van de voedselbank, een georganiseerde zomervakantie.

Dit jaar gingen we in de week van 13-17 augustus naar Noordwijk met zes moeders, 11 kinderen en 2 mensen van de Vakantiebank. Een aantal vrijwilligers bracht ons met auto’s naar Noordwijk. De bus van het stadsdiaconaat ging ook mee om de scootmobiel van een van de moeders te brengen. De helft van de kinderen was jonger dan 6 jaar.

Stay Okay werkt altijd leuk mee; zij bieden meestal de kamer van de begeleiders gratis aan en organiseren leuke dingen voor de kinderen. Er kan altijd veel. Dit jaar hadden we heel mooi weer. Omdat het voor de kleine kinderen vaak te lang lopen was naar het strand, mochten we badjes in de tuin zetten.

Maandag zijn we na het inrichten van de kamers even naar het strand gelopen waar iedereen gelijk het wat in dook. Dinsdag zijn we met de hele groep gaan fietsen door de duinen naar de boulevard van Noordwijk. Daar hebben we geluncht op het strand en zijn daarna nog even door de kleine winkelstraatjes van het dorp gelopen. Woensdag was een hele stranddag.

Het was geweldig weer en zelfs de kleinere kinderen durfden op den duur in het water. Donderdag was er voor de volwassenen en grote kinderen een steptocht door de duinen op reuzen steps. De andere kinderen bleven in de tuin bij het badje en bedachten ondertussen hen “acts’ voor de bonte avond.

Klik hier voor de foto’s.

Geplaatst in Actueel, Vakantiebank.