Persbericht Non-Foodbank

Non-foodbank Delft krijgt een nieuw jasje

De Non-foodbank Delft is een onderdeel van Stichting RK. Stadsdiaconaat Delft e.o. en bestaat bijna 7 jaar. Dit project is indertijd opgericht om mensen te helpen die vanuit dakloosheid, echtscheiding, einde van een verblijf in een huis van bewaring opeens een eigen woning kregen en geen meubels hadden maar ook geen geld om spullen te kopen hadden. Het doel was enerzijds deze mensen in nood te helpen en anderzijds het hergebruik van goede meubelen te organiseren.

Er zijn nu een aantal verschuivingen waardoor locatie, organisatie en service van de Non-foodbank substantieel gaan veranderen. In het begin was het nog zo dat de Non-foodbank vooral hele huizen inrichtte, b.v. voor daklozen die een flatje kregen. Dat gebeurt tegenwoordig ook nog af en toe, de laatste weken was er een plotselinge toename en kreeg de non-foodbank meerdere verzoeken van hulpverleners binnen om een hele boedel te leveren. De laatste twee jaar is echter één ding duidelijk geworden: de vraag en de doelgroep is veranderd. Er is een verschuiving opgetreden van behoefte aan een hele inboedel naar vervanging van kapotte spullen. Er zijn heel veel mensen die elementaire zaken niet zomaar kunnen vervangen: bedden en bureaus voor ouder wordende kinderen, een ledikant voor een baby, een zitmeubel, een tafel met stoelen of een kast. Er is ook een groeiende vraag naar enkele specifieke zaken zoals witgoed (koelkast, wasmachine), computers voor schoolgaande jeugd en fietsen.

Naast deze veranderingen in de vraag en de structurele aanpassing die dat wat betreft de werkwijze vereist, loopt ook het huurcontract van ons huidig onder-komen eind 2013 af. We zijn op zoek naar een nieuwe plek. We grijpen een aanstaande verhuizing aan om onze service te herijken naar de huidige vraag, een betere service te bieden aan meerdere hulpinstellingen en ons aanbod uit te breiden met tweedehands kleding en huisraad. De Non-foodbank gaat daarom op de huidige locatie op 19 november tijdelijk dicht voor reorganisatie. We hopen binnen enkele weken weer in de lucht te zijn. In ieder geval openen we in het komende jaar feestelijk de Non-foodbank in haar nieuwe jasje!

Volg de berichten op de website en in de pers.

Jan Lamberts. R.K. Stadsdiaken Delft e.o.

Klik hier voor PersberichtNon-foodbankNovember2013

Geplaatst in Actueel.