Nieuwsbrief netwerk DAK oktober 2013

Vacatures

Kerk in Laak wil een nieuwe impuls geven aan het leven in Spoorwijk-Laakkwartier Den Haag met het project Missionair pionieren in Laak. Men zoekt een kerkelijk werker, Hbo-niveau, voor 0,7 fte. Reageren kan tot 31 oktober 2013. Kijk hier voor de advertentie.

Aankondigingen Netwerk DAK

Nieuwe website!

Vanaf 9 oktober heeft Netwerk DAK een nieuwe website. Daar vindt u alles over inloophuizen, buurtpastoraat en drugs- en straatpastoraat. Het doel van de website is uitwisseling van kennis en ervaringen. Er verandert veel voor de mensen waarmee gewerkt wordt; het werk wordt steeds complexer en de financiën stromen niet vanzelf binnen. Met de nieuwe website wil Netwerk DAK toegankelijke informatie bieden, waar beroepskrachten en bestuurders en vrijwilligers gebruik van kunnen maken. Met verhalen willen we de mooie kanten van het werk in beeld brengen. Bijna al het materiaal is afkomstig van de 100 aangesloten inloophuizen, plekken van buurtpastoraat en straatpastores. Onderwerpen als toerusting, een voorbeeld van een intakegesprek met vrijwilliger, succesfactoren binnen de Wmo, komen aan de orde.

De website is nog niet af. Op de vorige oproep kwam al een filmpje binnen van inloophuis De Ruimte. Meer materiaal is gewenst. Met name voorbeelden zijn welkom: denk aan een vrijwilligers contract, een functie omschrijving van een beroepskracht, een verhuur overeenkomst, huisregels, registratieformulier. Mail uw materiaal naar Helma Hurkens van het secretariaat.

Zesde landelijke netwerkdag:

Buurtgericht werken, kansen en uitdagingen

Een leefgemeenschap die zich inzet voor de buurt. Hoe houd je een inloophuis in stand zonder vast personeel? Hoe help je mensen met hun papieren in Amsterdam Zuid Oost? Daar over gaat het op de zesde landelijke netwerkdag op 22 november in Amsterdam. Zeven initiatieven zetten hun deuren open. In de middag zijn er workshops met onder andere Jos van der Lans en Rikko Voorberg.

Aangesloten organisaties ontvangen de uitnodiging per post. Op de website vindt u het programma en achtergrond informatie. Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de website. Uw aanmelding is definitief als het inschrijfgeld ontvangen is. Wacht niet te lang want er is slechts plaats voor honderd mensen.

Boschveld present

Het Pastoraal Uitzendbureau organiseert op 24 oktober om 12.30 uur een symposium waarin de praktijk van de presentie benadering in Boschveld centraal staat. In het kader van het project Buurtmanbuurtvrouw werden drie jaar lang kwetsbare mensen in Boschveld bereikt.

Het symposium ‘Boschveld Present’ is een Initiatief van project Buurtmanbuurtvrouw en het PUB in samenwerking met AVANS Hogeschool en de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Kijk hier voor het programma.

Regionale bijeenkomst

Op 10 oktober tijdens de regionale bijeenkomst van Noord Nederland hield Sylvia Martens een inleiding over fondsen werven. Fondsen werven kost veel tijd, maar vergeet niet om ook tijd te plannen voor de rapportage.

Nog niet alle regio’s hebben een bijeenkomst gehad. Indien u zelf initiatief wilt nemen, bel dan naar Helma Hurkens, secretariaat 06-37192976.

Koffiehuis De verwondering 20 jaar

Koffiehuis de Verwondering viert op 26 oktober om 15.30 uur het 20-jarig bestaan met een receptie. Omdat ze al zo lang een plek mogen bieden aan de mensen in Nijmegen, kozen ze als jaarthema dankbaarheid. Op de website vindt ook het filmpje waarin wordt verteld wat De Verwondering doet, voor wie en waarom.

>> Vragen en suggesties aan Netwerk DAK en aan elkaar

Je kunt zelf ook bijdragen aan de Nieuwsbrief door melding te maken van een vacature, een evenement of een ontwikkeling in het werk. Mail je vraag, opmerking of kopij naar het secretariaat van Netwerk DAK.

Volgende Nieuwsbrief

De volgende Nieuwsbrief verschijnt rond 11 november 2013.

Mocht u de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, zendt u dan een e-mail naar het secretariaat.

Geplaatst in Actueel.