Nieuwsbrief DAK september 2017

Vacatures
Het Protestants Sociaal Centrum Antwerpen is – samen met de protestantse kerken in Antwerpen – op zoek naar een nieuwe stadspredikant, omdat de huidige in 2018 met pensioen gaat.Het Anker Charlois In Rotterdam zoekt per 1 oktober of zo snel mogelijk daarna een kinderwerker voor 8 uur per week. Solliciteren is mogelijk tot en met 18 september.

Straatpastoraat Hoorn zoekt tijdelijk een straatpastor voor 20 uur van eind december 2017 tot en met april 2018. Reageren voor 25 september.

Kijk hier voor meer informatie.

Bericht

Koningin Maxima bezoekt inloophuis
De voorzitter van Netwerk DAK praatte Koningin Maxima bij over het belangrijke werk van inloophuizen, buurtpastoraat en straatpastoraat. Dit ter gelegenheid van 60 jaar Kansfonds, dat dit werk met de meest kwetsbare mensen financieel ondersteunt. Bekijk hier Koningin Maxima in gesprek met bezoekers van de Jessehof in Delft. Lees hier het hele nieuwsbericht van Kansfonds waarom het werk van inloophuizen belangrijk is en financiële ondersteuning krijgt. Lees hier de boeiende bijdrage van Andries Baart.

Landelijke netwerkdag´dealen met het wij/zij denken´
Op 2 november zijn we te gast in Haarlem. Stem in de Stad is een prachtig centrum met inloop, postadressen, straatpastoraat en meer. ’s Morgens gaat u op verkenning bij diaconale projecten en ’s middags doet filosoof Bart Brandsma uit de doeken hoe je op constructieve manieren met polarisatie om kunt gaan. Want ook bij buurtpastoraat en straatpastoraat en inloophuizen klinkt de polarisatie in de samenleving door. Met deze dag krijgt u inzichten die behulpzaam zijn in de praktijk. Noteer de datum en bekijk hier het polarisatieschema.

Pitchwedstrijd tijdens netwerkdag
Wie had de beste PR-actie, en wat was jouw resultaat bij de werving van bezoekers en vrijwilligers? Ook dit jaar kun je mee doen aan de pitchwedstrijd tijdens de landelijke netwerkdag. Bekijk hier de informatie. Doe mee en maak kans op een prijs van € 1.000.

Regionale bijeenkomsten
Er volgen nog drie bijeenkomsten:
Woensdag 13 september 19.00 uur Inloophuis Czaar 51 in Amsterdam-Oost Maandagavond 25 september 19.00 uur De Herberg in Dronten
Woensdag 25 oktober 14.00 uur Inloophuis Etten-Leur.

Belangrijk: ‘Oog in oog’ Symposium over exposure op 13 november
Tijdens dit symposium, voorafgaand aan de promotie-plechtigheid van Rob van Waarde, spreken onder andere Erik Borgman en Henk Oosterling. Exposure heeft alles te maken met buurtpastoraat, straatpastoraat en inloophuizen. ‘Exposure’ is een oefening om te kijken door de ogen van mensen die maatschappelijk niet meetellen. Dat leidt tot een nieuwe vorm van spiritualiteit die een productieve kracht in het publieke domein kan worden. Meer info.

29 September: Studiedag Kerk en Zorg
Omgaan met eenzaamheid is het thema van de studiedag Kerk en Zorg. Inleiders zijn Anja Machielse (bijzonder hoogleraar) en Teus Hubert. Praktijkervaringen worden gedeeld door zes organisaties. Het programma en opgaveformulier zijn te vinden op http://www.kerkinactie.nl/kerkenzorgdag.

Sinds eind augustus is Joke van Heusden werkzaam bij Netwerk DAK. Zij vertelt:
Mijn naam is Joke van Heusden, ik ben getrouwd met Arnold en woon in Driebergen. Tot 1 mei jl. werkte ik bij Kerk in Actie Binnenlands Diaconaat als teamsecretaresse. Daar heb ik veel geleerd over de ontwikkelingen en landelijke activiteiten op het gebied van armoede, vluchtelingen en asielzoekers, zorg en mantelzorg, duurzaamheid en dergelijke, en de rol die de plaatselijke kerken hierin (kunnen) innemen. Het werk van Netwerk DAK sluit hier bijna naadloos op aan! Ik kijk ernaar uit om in dit mooie werk aan de slag te gaan.

Straatpastor neemt afscheid
Na zes jaar nam Luc Tanja afscheid als straatpastor in Amsterdam. Hij gaat aan de slag bij de noodopvang van het Leger des Heils in Almere. Ondanks zijn plezier in het werk als straatpastor, kiest hij er toch voor om iets nieuws aan te pakken.

Volgende Nieuwsbrief
De volgende Nieuwsbrief verschijnt eind september. Mocht u de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, zendt u dan een e-mail naar secretariaat@netwerkdak.nl. Op facebook staat actueel nieuws en berichten van aangesloten organisaties.

Geplaatst in Actueel.