Nieuwsbrief DAK juli 2016

Landelijke netwerkdag op 12 oktober

De landelijke netwerkdag is op 12 oktober in Utrecht. Noteer deze datum alvast in uw agenda. Begin september ontvangt u het programma en aanmeldformulier.
De dag staat in het teken van strategieën voor de toekomst.
In de ochtend krijgt u een kijkje in de keuken tijdens de werkbezoeken op locatie. ’s Middags is er een Pitch wedstrijd met innovatieve projecten. In de middag laat succesvol fondsenwerver Hendrik-Jan Graber zien, hoe je systematisch nieuwe mensen en groepen bij je organisatie betrekt. Die heb je nodig om geld te werven en ook voor nieuwe ideeën, nieuwe vrijwilligers en nieuwe bezoekers. Hendrik-Jan Graber stond aan de wieg van SchuldHulpmaatje. Hij laat zien hoe je cirkels van betrokkenheid kunt tekenen.

Pitch wedstrijd tijdens landelijke netwerkdag
Welk innovatief project spreekt het meest tot de verbeelding? Alle organisaties van Netwerk DAK worden uitgenodigd om een project in te zenden voor de Pitch wedstrijd. De vijf meest aansprekende, presenteren hun project in een pitch tijdens de netwerkdag op 12 oktober. Het publiek kiest de beste presentatie.
Denk alvast na welk innovatief, creatief project u wilt inzenden voor de Pitch wedstrijd. Vanaf 1 september staan de voorwaarden online en kunt u inzenden.

Dak bij de tijd
De presentatie van de resultaten laat nog even op zich wachten. De eerste werkbezoeken vinden plaats in september. U kunt ook zelf contact opnemen voor een werkbezoek. De hulppakketten beginnen al vorm te krijgen. De middag-presentatie tijdens de netwerkdag laat zien hoe vernieuwing werkt en daagt uit om aan de slag te gaan. Ook de werkbezoeken en de Pitch wedstrijd staan in het teken van vernieuwen en versterken.

Doen en meedoen
Doen en Meedoen van kinderen in armoede in Nederland, daar over gaat de Nieuwsbrief van Stichting de Vonk. Bruikbaar materiaal om uw subsidie aanvragen te onderbouwen is het Movisie-dossier ‘Wat werkt bij armoede bestrijding?’ Het geeft definities en beschrijft werkzame aanpakken individueel en in de samenleving. Klik hier voor de nieuwsbrief en hier voor het dossier

Geloof in je project
Crowdfunding platform Geloof in je project heeft deze zomer een kortingsactie van 50 euro. Het starttarief van je campagne bedraagt, afhankelijk van het te crowdfunden bedrag, minimaal 75 euro. In de zomerperiode krijg je daar dus 50 euro korting op! Klik hier voor meer informatie.

Agenda
29  augustus regionale bijeenkomst in Aanloophuis Leeuwarden
12 september regionale bijeenkomst in De Steiger in Alkmaar
19 september regionale bijeenkomst bij Meet-Inn in Ede
19 oktober bijeenkomst van inloophuizen West Brabant in Oosterhout

Geplaatst in Actueel.