Nieuwsbrief DAK januari 2018

Bijeenkomsten

Presentatie handboek Diaconiewetenschap
Het nieuwe handboek diaconiewetenschap wordt tijdens de diaconale studiekring gepresenteerd. De nadruk ligt op tien praktijkbeschrijvingen, die een inkijk geven in en reflectie op de diaconale praktijk. Aanmelden kan nog tot 25 januari 2018. Kijk hier voor meer informatie.
 
Berichten
 
Online training
Sommige inloophuizen hebben een intakeformulier als er een nieuwe vrijwilliger komt. Check uw intake procedure eens door te kijken naar de online training ‘Begeleiden van vrijwilliger’. Kijk hier voor meer informatie.
Daarnaast zijn nog 5 andere trainingen te volgen voor vrijwilligers en mantelzorgers. Meer informatie daarover vindt u hier.
 
Regelgeving over privacy
Hoe gaat u om met de privacy van uw (vrijwillige) medewerkers en gasten? Wat betekent de nieuwe wet? Bekijk hier het stappenplan op de website van het NOV.

Wij doen mee – subsidie
Organiseert u een activiteit voor vluchtelingen? Doe voor aanvragen tot € 2500 een beroep op ‘Wij doen mee’. Er is zelfs geen aparte stichting nodig en het antwoord komt binnen 7 dagen. Kijk hier voor meer informatie.
 
Teken de petitie: Ze zijn al thuis!
Het kinderpardon beoogt een groep asielzoekerskinderen die hier al jarenlang verblijven een verblijfsvergunning te geven, zodat ze niet meer bang hoeven zijn dat ze worden uitgezet naar een land dat ze vaak niet eens kennen. Wees er snel bij: Laat vóór 22 januari aanstaande ook uw stem horen!
Lees meer hier.
 
Armoede live – 10 jaar later
Langdurige armoede neemt toe in Nederland. In de inloophuizen merk je dat. Veel inloophuizen zorgen voor gratis maaltijden, weggeefhoekjes en ruilbanken.  In ‘Armoede Live! 10 jaar later’ worden mensen die 10 jaar geleden meededen aan een interviewproject opnieuw geportretteerd. Lees hier de portretten.
 
Uit de praktijk – Delft
Dit schrijft een vrijwilliger in het Jaarverslag van de Jessehof Delft 2016
‘De Jessehof is in vijf jaar een tweede thuis geworden van een groep van ongeveer 120 mensen. Een plek waar mensen andere mensen ontmoeten. Voor mij is de tijd die ik in de Jessehof steek een investering, die zich dagelijks terugbetaalt. De tijd en aandacht die je erin stopt komen overvloedig terug in contacten met mensen, zowel met gasten als met andere vrijwilligers. In die paar jaar heb ik meer van de breedheid en verscheidenheid van de samenleving gezien dan in de twintig jaar daarvoor. Het is daarom een verrijking van mijn leven….’
 
Vragen en suggesties aan Netwerk DAK en aan elkaar
Je kunt zelf bijdragen aan de Nieuwsbrief door melding te maken van een vacature, een evenement of een ontwikkeling in het werk. Mail je vraag, opmerking of kopij naar het secretariaat van Netwerk DAK of bel 06 3 71 929 76. Als je de voicemail inspreekt dan word je terug gebeld. 

Geplaatst in Actueel, Algemeen.