Nieuwsbrief DAK 14 november 2017

Vacature
Solidair Friesland is voor vier regio’s op zoek naar een diaconaal opbouwwerker (8 uur per week). Reageren kan tot 1 december. Kijk hier voor de vacaturetekst.

Aankondigingen
Verhalen van de staat – 40 jaar Open Hof
Met het boek ‘Verhalen van de straat. En hun tien geboden’, viert Open Hof in Groningen het 40-jarig bestaan. Kom op 16 november naar de jubileumviering of bestel het boek. In het boek laat Annemarie van der Vegt, pastor van de Open Hof, tien bezoekers aan het woord. Drie vrouwen en zeven mannen vertellen aan de hand van de tien geboden over hun leven, over hun vragen en dilemma’s en over hun opgedane levenswijsheden. Kijk hier voor meer informatie.

Het Open klooster organiseert stadsretraite in Rotterdam-Zuid
Het Open Klooster is een los verband van mensen die de interspirituele dialoog na aan het hart ligt met een open oog voor ontwikkelingen in de maatschappij. In mei 2018 organiseert het Open klooster een stadsretraite. Kijk hier voor meer informatie.

Berichten

Netwerkdag en de-polarisatie
Wat kunnen kerken toch veel toevoegen aan een leefbare samenleving. Dat is de indruk die je krijgt als je de verslagen van de werkbezoeken leest van de landelijke netwerkdag in Haarlem. Maar er blijven nog grote uitdagingen, zoals bleek bij de inleiding over de-polarisatie. Mogelijk komt er een training voor coordinatoren. Lees de verslagen op de website.

Werken aan een inclusieve stad
In september lanceerde STEK Den Haag samen met Justice and Peace de Haagse Huiskamer, een creatief platform voor mensen die willen werken aan een stad waarin alle inwoners zich thuis voelen. Bekijk hier de video impressie van het launch event.

Oproep
Petitie ‘Schuldvrij!’
Jesse Frederik (De Correspondent), Sarah Sylbing en Ester Gould (Schuldig), Annemarie Gehrels (lobbyist / budgetmaatje) en Pieter Hilhorst (Amargi) hebben het initiatief genomen voor een petitie ‘Schuldvrij!’ om misstanden in de ‘schuldenindustrie’ aan de kaak te stellen. Het manifest pleit er voor:
•       te stoppen met het beboeten van armoede. Geldgebrek los je niet op met boetes
•       de wanpraktijken bij incassobureaus aan te pakken. Weinig schuldenaren kennen en halen hun recht
•       de marktwerking voor deurwaarders terug te draaien. Eén deurwaarder op één gezin
•       te zorgen voor samenhang. Geef de overheid één gezicht
•       meer mensen een perspectief op een schuldvrij bestaan te bieden. Een schone lei moet sneller in zicht komen.
Kijk hier voor informatie over wat er mis gaat bij betalingsachterstanden en hier voor het tekenen van de petitie.

Geplaatst in Actueel.