M25 in de Halve Finale Jongerenprijs Kerk en Wereld

Uitreking 31 oktober 2009

M25 Delft is doorgedrongen tot de halve finale van de Kerk en Wereld   Jongerenprijs. Samen met vijf andere jongerenproejcten maakt M25 Delft kans op 10.000 euro.   De uitreiking vindt plaats op 31 oktober 2009 tijdens de openingsmanifestatie   van de Maand van de Spiritualiteit in het Archeon in Alphen aan de Rijn. Deze   uitreiking is gratis toegankelijk en wordt gepresenteerd door Jacobine Geel.
Een jury bestaande uit vertegenwoordigers van Kerk en Wereld en   organiserende partij Zinweb, boog zich vorige week over de in totaal twintig   inschrijvingen. Uiteindelijk is de keuze gevallen op de volgende projecten (in   alfabetische volgorde):

  • ‘Believe it!’ van Timu Kota. Een dag lang nemen meiden uit Utrecht elkaar   mee in hun eigen geloofswereld. Zij bezoeken moskeeën, kerken, synagogen en   volgen meditatiesessies.
  • ‘De wereld redden’ van Wonder. Jonge wereldverbeteraars zien in korte   instructievideo’s hoe een maatschappelijk of milieuprobleem aangepakt kan   worden, wat daarvoor nodig is en hoe ze er zelf mee aan de slag kunnen gaan.
  • ‘Generation Y’ van W!J. Door middel van zelfgemaakte Youtube-filmpjes over   thema’s rond religie en samenleving, wordt het wij/zij-denken doorbroken en kan   gezocht worden naar een ‘nieuw wij’ in Nederland.
  • ‘Grenzen verleggen’ van M25 Delft. Jongeren uit Delft gaan aan de slag om   minder fortuinlijken in de samenleving te helpen volgens de uitgangspunten van   Mattheus 25: ‘Waar was je toen ik je nodig had’.
  • ‘Romeo en Julia 2.0′ van Euro’s voor vrede. Tijdens een vakoverstijgende   projectweek voor VMBO-scholieren wordt sociale veiligheid op een innovatieve en   creatieve manier bespreekbaar gemaakt.
  • ‘Traineeship voor Wereldverbeteraars’ van Verbeter de Wereld. Jongeren   worden uitgedaagd, geïnspireerd, getraind en gecoacht om in groepsverband een   verschil te maken in de wereld

Op 1 oktober zal Marcel ten Have met twee jongeren M25 Delft presenteren aan   de jury.
Deze zes projecten worden in de komende weken uitgebreider gepresenteerd op www.zinweb.nl. Iedere   dinsdag staat een van de projecten centraal. In deze periode presenteren de   jongeren zich ook persoonlijk aan de jury en aan elkaar. Tijdens de finale op 31   oktober valt de uiteindelijke beslissing. Aanmelden voor dit finale-event, waar   ook cabaretier Jo de Rijck zijn bijdrage aan zal leveren, kan binnenkort via www.maandvandespiritualiteit.nl.

Geplaatst in M25.