Jan Lamberts Nieuwe diaken in Delft

Bekend is inmiddels wie de opvolger van Hans van Bemmel is: de diaken Jan Lamberts. Hij begint op 1 september van dit jaar.

Jan is geboren Limburger is en vader van een zoon en een dochter in de basisschool-leeftijd. Jan Lamberts heeft theologie gestudeerd in Heerlen en Leiden. In Leiden heeft hij begin jaren negentig zijn studie afgerond. In1987 was hij al werkzaam in de gezondheidszorg en dat is hij na zijn studie ook gebleven. Toen er in 1996-1997 ingrijpende veranderingen plaatsvonden binnen de organisatie waar Jan Lamberts werkte, besloot hij het roer om te gooien. Uiteindelijk ging hij in september 1999 als pastoraal werker in Rijswijk werken. Daar kwam hij in een pastoraal team terecht dat de drie Rijswijkse rooms-katholieke parochies verzorgde.

In 2000 kwamen daar twee Haagse parochies bij en uiteindelijk ontstond daar in 2003 één nieuwe parochie met een pastoraal team aan het roer. Later werd Jan Lamberts pastor voor het nieuwe samenwerkingsverband tussen Katwijk, Oegstgeest en het Leidse vicariaat van de Merenwijk, met als werkplek de pastorie van de Katwijkse parochiekerk en als aandachtsgebied de diaconie.

 

 

Geplaatst in Algemeen.