Delftse Scholen Vereniging (DSV) viert lustrum.

HALLO WERELD!

Opbrengst acties gaat naar de Delftse Vakantiebank.

Onlangs werd door de Delftse Scholen Vereniging het 19de lustrum gevierd. In een week vol feest en activiteiten werd stilgestaan bij het feit dat de vereniging in 2012 alweer 95 jaar bestaat. De opbrengst van het prachtige feest ging naar de Delftse Vakantiebank.

Als thema werd “Hallo Wereld!” gekozen. Iedere klas kreeg, voorafgaand aan het lustrumfeest, een land als thema. De kinderen werden in het wereldthema gedompeld met o.a. workshops in dans en muziek. De schoolweek eindigde met een groots optreden voor de hele school, waarin alle kinderen konden laten zien wat zij in de workshops hadden geleerd. Er was een heuse lustrumcommissie die de hele organisatie op zich nam en als grande finale van deze week de slotzaterdag, een geweldig feest voor alle kinderen en ouders, organiseerde.

Op de zaterdag konden ouders zien wat de kinderen allemaal over de diverse landen hadden geleerd, er waren voorstellingen en workshops. De ouders was gevraagd om aan de catering bij te dragen door allerlei lekkere hapjes uit de diverse landen te maken voor de verkoop. Aan het einde van de dag was er een grootse loterij waarvoor eerder loten waren verkocht en er werden prijzen uitgereikt aan de kinderen die zich het meest origineel hadden ver¬kleed. De opbrengsten van de lustrumdag gingen naar Vakantiebank Delft (www.vakantiebankdelft.nl) Deze zorgt ervoor dat Delftenaren met een krappe beurs, vooral kinderen, toch van een welverdiende vakantie kunnen genieten. Dit varieert van een dagje weg tot een weekje tegen budgetprijs naar een vakantiepark. De opbrengst van alle acties mocht er zijn. Alle resultaten optellend kon door de lustrumcommissie aan de medewerkers van de Vakantiebank een cheque worden aangeboden van 2050 euro (zie foto). Geweldig!

Jan Lamberts, Vakantiebank Delft

 

 

Geplaatst in Actueel, Vakantiebank.