DAK nieuwsbrief November 2016

Vacatures
STEK in Den Haag zoekt een ervaren projectleider Budgetmaatjes070 voor 30 (tijdelijk 36) uren per week (0,83 fte). Reageren kan tot 23 november.

De parochie H. Andreas in Heerlen zoekt een diaconaal werker voor minstens 16 uur per week. reageren kan tot 1 december.

Kijk hier voor meer informatie.

15 november: crowdfunding hoe doe je dat
Speciaal voor leden inloophuizen en buurtpastoraat is de bijeenkomst over crowdfunding: Wat is het en hoe werkt het. Een avond met een praktische aanpak. Hoe formuleer je een project dat tot de verbeelding spreekt. Dit is een samenwerking van Netwerk DAK en Geloofinjeproject. Meld je aan vóór 9 november. Kijk hier voor meer informatie. 

40 daklozen naar Paus Franciscus 

Op 9 november vertrekt de bus met dak- en thuislozen naar Rome. Zij gaan op uitnodiging van de paus naar Rome, samen met 6000 andere dak- en thuislozen. Bijzonder dat mensen uit de marge zo in het centrum van de kerk komen. Er is een programma met vieringen en gespreksgroepen. Vanuit Nederland gaan 40 dak- en thuislozen mee, en 10 straatpastores en anderen die met hen optrekken.
Volg dagelijks de reis via de nieuwe facebook pagina van Netwerk DAK.
Lees hier achtergrondinformatie bij de reis.
Bekijk het verslag van de reis op tv, 20 november 23.05 uur in Kruispunt.

Verslag landelijke netwerkdag
‘Geld werven begint bij je eigen inloophuis’ is de openingszin van Hendrik Jan Graber. In zijn verhaal laat hij zien dat mensen op heel verschillende manier betrokken zijn bij het werk.
Het buurtserviceproject van de Eusebiusparochie in Arnhem won de pitchwedstrijd, nadat de zaal geboeid geluisterd had naar vijf innovatieve projecten. Moestuinproject de Franciscushof en ‘verhaal je leven’ wonnen de tweede en derde prijs.
Het was een boeiende dag, met aandacht voor vernieuwing en toch heel vertrouwd. Kijk hier voor het verslag van de netwerkdag

DAK bij de tijd
‘We moeten meer toekomstgerichte onderwerpen op de agenda zetten’, zo reageerde de secretaris tijdens één van de werkbezoeken in het kader van DAK bij de Tijd. Bij de werkbezoeken zitten bestuursleden, coördinatoren en vrijwilligers aan tafel. Jan en Helma van de projectgroep doorlopen met hen de routeplanner. Van waaruit werk je en wat is de stip op de horizon? Met zoveel partijen aan tafel, komt er veel los, en het leidt tot voornemens om mee aan de slag te gaan. Kijk hier voor meer informatie.

Registratiesysteem voor inloophuizen
De Regenbooggroep, die in Amsterdam 8 inloophuizen heeft, ontwikkelde een registratiesysteem. Dat is nu open source: andere inloophuizen mogen dit systeem, of modules er uit overnemen en zelf gebruiken. Enige aanpassing zal altijd nodig zijn, maar toch is dit een mooi aanbod voor wie zoekende is. Kijk hier voor meer informatie.
Armoede in Nederland 2016
Op vrijdag 28 oktober 2016 het onderzoeksrapport ‘Armoede in Nederland 2016’ gepresenteerd. Kijk hier voor het rapport en de brochure met achtergrondinformatie.

Volgende Nieuwsbrief
De volgende Nieuwsbrief verschijnt begin december 2016. Mocht u de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, zendt u dan een e-mail naar het secretariaat@netwerkdak.nl.

Geplaatst in Actueel.