Benefiet toernooi groot succes!

Via Martijn Kirsten van ROEM bereikte ons het volgende persbericht:

Afgelopen vrijdag 14 september verzamelden zo’n 60 deelnemers voor de Golf – en Jeu de Boules benefiet bij MIDI en Concordia. Voor de Voedselbank, de Non-Foodbank en de Vakantiebank is er voor ruim € 2700,- ingezameld!

Voor het eerst werd er niet alleen gegolfd; deelnemers konden ook kiezen voor jeu de boules bij MIDI. Leo Kramer (MIDI): “Toen Martijn Kirsten en Steef van der Kruit ons benaderden vonden we het gelijk een leuk initiatief. We vinden het leuk om samen met Concordia zo’n goede-doelen-toernooi te organiseren, en doen dit volgend jaar zeker weer.” Ton Witschge van Concordia vult aan: ”wij hebben vier jaar geleden direct de golfbaan beschikbaar gesteld en zullen ook volgend jaar weer meedoen met de organisatie”.

Voor de vierde keer vond het toernooi plaats. Initiatiefnemer Martijn Kirsten van Roem Consultancy roemt de samenwerking in Delft. “Het is ontzettend leuk dat twee verenigingen zo actief zijn bij de organisatie. Daarnaast is een vaste deelnemer aan het toernooi mede-organisator geworden: Steef van der Kruit. Hierdoor kunnen we de het nog beter organiseren. Een andere vaste waarde van het toernooi, Lex Rutgers van GGZ Delfland heeft met zijn mensen de gratis barbecue georganiseerd, voortreffelijk want voorheen deed ik het zelf, dit keer was het veel beter. Via impresariaat “Willem” stonden er twee top-acts: “Wayback” speelde jaren 60 en 70 covers en cabaretier Martijn Oosterhuis vertoonde zijn kunsten na de prijsuitreiking. Na de barbecue is er bij de kunstveiling nog eens voor ruim € 600,- aan kunst verkocht! Tijn Noordenbos en alle Delftse kunstenaars moeten we bedanken voor de kunstwerken die zij belangeloos ter beschikking stelden . Al het geld gaat naar het goede doel”.

In oktober zullen we het toernooi evalueren met alle partijen. Ons doel is het toernooi te laten groeien. Met deze verenigingen en dit netwerk van particulieren, gemeente en Delftse bedrijven moet dat gaan lukken”.

Persoonlijke noot van Jan Lamberts:

Met heel dankbaarheid kijken de Voedselbank en het R.K. Stadsdiaconaat terug op het benefiet toernooi. Het was inderdaad een gewel¬dige middag, er hing een warme en vriendschappelijke sfeer en iedereen heeft zich uitstekend vermaakt. Het is mooi dat wij als goede doelen daar zo’n profijt van mogen hebben. De financiële opbrengst is heel mooi maar ook de naamsbekendheid van Voedselbank en Stadsdiaconaat wordt weer groter. Wij mochten aan het begin van de avond een cheque in ontvangst nemen van 2200 euro. Het bedrag is inmiddels alweer tot boven de 2700 euro gegroeid door het andere nieuwe initiatief, dat van de kunstveiling. Geweldig! We zijn blij dat er volgend jaar een 5de benefiet toernooi komt en ervan overtuigd dat het weer een succes wordt.

Namens de besturen van de Voedselbank en het Stadsdiaconaat en alle cliënten, heel erg veel dank!

Jan Lamberts, R.K. stadsdiaken Delft
Hans Mostert, voorzitter Voedselbank Delft

 

Geplaatst in Actueel, Algemeen.