Bekendste Delftenaar 2009

Hans van Bemmel is de bekendste Delftenaar van dit jaar geworden!!! En dat van de 96.517 Delftenaren!

De Krant op Zondag organiseert elk jaar in december deze verkiezing. Al vaker stond Hans in de top tien, maar nu is het dan de eerste plaats geworden. Vanwege zijn diaconale inzet (dak- en thuislozen, M25, voedselbank, vakantiebank e.d.) is hij zeer bekend in Delft. En natuurlijk is Hans in pij een markante verschijning, waar je niet omheen kunt!

Nadere berichten volgen

UIT: Delft op zondag half november 2009

Pastor Hans van Bemmel, tweede van links, tijdens de Paasviering voor dak- en thuislozen in 2008. DELFT – Pastor Hans van Bemmel zet zich al sinds jaar en dag in voor de Delftse gemeenschap en dat wordt gewaardeerd. Met een tiende plek in de lijst van 100 Bekendste Delftenaren, bijvoorbeeld.

Ook in De Tussenstand heeft hij een hoge klassering. Dat hij zo hoog in de lijst van de Bekende Delftenaren staat geeft volgens Van Bemmel aan dat hun werk wordt gewaardeerd. “Ik kan het namelijk niet alleen”, benadrukt hij. “We werken met zo’n 150 vrijwilligers.” Allemaal, van jong tot oud, dragen ze volgens hem hun steentje bij aan de hulp voor wat hij noemt ‘het maatschappelijke middenveld’. Hij ziet zijn hoge klassering op de lijst vanwege het feit dat hij een soort boegbeeld is voor wat alle vrijwilligers doen. “En ik vind het fijn dat ons werk wordt gewaardeerd door de Delftenaren.”

Pastoor van Bemmel en de anderen proberen Delftenaren die in de problemen komen te helpen. “Op die plekken moeten we er ook als kerk zijn”, zegt hij. “Voor iedereen.” Daarom heeft hij regelmatig contact met de Protestantse kerk. Samen zetten ze zich in voor bijvoorbeeld de Voedselbank en de Non-food Bank. “Maar”, benadrukt hij wederom, “zonder de vrijwilligers en de sponsoren van de Voedselbank en de Non-food Bank zou ook dit werk niet mogelijk zijn.”

– Heeft u zelf al gestemd?

“Ja, maar niet op mezelf. Ik heb op Delftenaren gestemd die ook zeer sociaal in het leven staan.” Wij dat precies zijn, houdt hij liever voor zichzelf. Hij geeft aan dat hij vindt dat wethouder Saskia Bolten zich dit jaar voor de stad heeft ingezet. “Ze heeft een pact tegen armoede in het leven geroepen”, geeft hij aan. “En er zijn heel wat middenstanders die zich inzetten voor hun stadgenoten. Ik kan ze niet allemaal noemen, want het zijn er heel veel die maatschappelijk ondernemen.”

-Wie verdient het volgens u het meest om dit jaar de bronzen Hugo te winnen?

“Ik wil mensen oproepen om te stemmen op mensen die zich inspannen voor het welzijn van anderen. Dat vind ik heel belangrijk, die zorg voor elkaar. Omdat we samen stadgenoot zijn.” (JN)

 

 

Geplaatst in Algemeen.